Aktuelnosti

Najromantičnije evropske destinacije za medeni mesec

Romantični semafor u Parizu

Kad krene na put sa voljenom osobom, većina ljudi na umu ima neku romantičnu destinaciju pored vode, restorane sa ukusnom hranom i dobro vino. Ukoliko tako nešto tražite u Evropi, pogledajte koja mesta najviše odišu romantikom po preporuci “TripAdvisora”.

1. Pariz, Francuska

Iako zvuči kao kliše, kada ga posetite biće vam jasno zašto je ovo najromantičniji grad u Evropi. Odlučite se za krstarenje Senom, penjanje na Ajfelov toranj sa kog ćete videti ceo grad, ili se popnite na Monmartr i naručite francuski doručak u nekom od restorana iz kog se pruža predivan pogled.

Romantični semafor u Parizupariski kafeParis by night2. Venecija, Italija

Sa svojom arhitekturom i tajanstvenim uskim uličicama, Venecija je savršena za zaljubljene. Obavezno se provozajte gondolom, jedite italijanska jela pod svećama, ili prošetajte po mesečini kroz Piazza San Marco. Romantika je zagarantovana.

romantična vožnja gondolom u Venecijivenecijanski restorani i kafeiVenice by night3. Nica, Francuska

Nica je pravo kosmopolitsko mesto na Francuskoj rivijeri, a kombinacija modernih restorana i pogleda na Azurnu obalu idealna je kombinacija za romantične trenutke, koje pojačava mnoštvo marina, galerija i muzej Matisse.

panorama Niceromantični apartman u NiciNice by night4. Budimpešta, Mađarska

Budim i Pešta, dve polovine mađarske prestonice podeljene Dunavom, a uske ulice odliče su za šetnju. Budimpeštu zovu i “Pariz istoka”, a ne propustite priliku da posetite i romantično ostrvo Margaret.

panorama Budimpesteromantična večera i vožnja DunavomBudapest by night 5. Krf, Grčka

Krf je jedno od najpoznatijih ostrva u Jonskom moru, i zaista je očaravajuće mesto za zaljubljene. Ostrvo je prošarano belim kućicama, vizantijskim crkvama i tvrđavama. Popločane ulice daju poseban pečat i romantičan doživljaj.k

Krf Grčkaromantični apartman na KrfuCorfu by night6. Mikonos, Grčka

Mikonos vri od turista tokom leta, ali ukoliko ga posetite tokom proleća ili jeseni, biće vam jasno zašto se našao na listi romantičnih destinacija. Zalasci sunca ispod vetrenjača na brdu su neponovljivi, kao i prekrasni restorani sa pogledom na horizont.

Mikonos Grčka romantični apartman na MikonosuMykonos by night7. Toskana, Italija

Ukoliko volite prirodu, dopašće vam se brda obrasla maslinjacima i vinogradi, kao i kula Fiesole, ali i prekrasni dvorac koji se trenutno renovira, a u kom će uskoro biti otvoren ekskluzivni restoran. Romantične duše ovde mogu da uživaju u ukusnom vinu i maslinama, po kojima je ova oblast najpoznatija.

Toskana ItalijaToskana ItalijaToscana by night (delicious wine and olives)8. Majorka, Španija

Majorka je jedna od najposećenijih destinacija u Sredozemnom moru, a tamo se nalazi ponešto za svačiji ukus – od prelepih plaža i uvala, preko spektakularnog planinskog venca, do romantičnih ribarskih naselja i predela obraslih maslinama i bademom.

panorama Majorkeromantični apartmani na MajorkiMallorca by nightIzvor: superodmor.rs

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.