Aktuelnosti

Lista poklona za mladence

mlada sa tosteromPriča o pet tostera, tri mikrotalasne i ružnim (kako kome :D) umetničkim slikama je ispričana milion puta i pored toga što je i mladenci i svi gosti imaju na umu, mnogi još uvek ne rade ništa da ovakve situacije preduhitre ili bar da smanje pojavu neželjenih i nepotrebnih poklona. Kad smo već kod toga, mi imamo predlog, kad već niste sprečili, kako da izlečite – trampite se!

mladenci

Jasno je da je mnogim mladencima neprijatno da zvanicama govore – “Kupite nam ovo.” ili “Nemojte se zamarati izborom poklona, novac je ok.”, na kraju krajeva i drugoj strani bi moglo biti neprijatno jer je možda finansijska situacija ta koja će ih opredeliti za neki manje vredan poklon umesto “tanke” koverte ili naručenog poklona, a opet je nezahvalno pitati – “Pa koliko ste vi mislili da potrošite?!”. Ovo su stvari koje su prosto takve i svi imamo osećaj za to šta je u redu, a šta nije.

U Organizacija venčanje od A do Š, smo pominjali da mladenci treba da napišu listu poklona za slučaj da ih neko od zvanica direktno pita šta im je potrebno i šta žele da dobiju kao poklon za svadbu. To je OK! Ali ovakva lista poklona opet ima nedostatak. Njome se niste zaštitili od dupliranih poklona, jer ako vas više ljudi pita i vi im date listu ili nekoliko opcija (kako bi odabrali nešto što je u skladu sa njihovim budžetom) onda morate i da im kažete da vam jave šta su odlučili pa onda morate da i ove druge koji su vas pitali zovete da vidite da se nisu oni slučajno odlučili za isto to i povrh svega, neki će vas pitati za listu, a na kraju će možda ipak kupiti nešto drugo “jer su baš naleteli na akciju” i tako u nedogled.

mladenci prave listu poklonaOnlajn lista poklona je sjajno rešenje. Ako vas neko pita, vi pošaljete link, ko se za šta odluči to i čekira, drugi vide da je taj poklon “zauzet” i milina. Molimo zainteresovane za ovakvu opciju da pišu Kumi kako bismo radi vas pokrenuli Klikovu onlajn listu poklona.

Takođe, postoje i prodavnice koje vam nude ovakvu opciju. Tu imate dodatnu pogodnost, a to je da gosti iz daleka takođe mogu da vam na ovaj način kupe željeni i potreban poklon, a da pri tome poklon stigne na vašu adresu i time oni zaobiđu eventualni problem oko prevoza, kao i vi kasnije oko prevoza poklona iz restorana do kuće (pričamo o kabastim ili lomljivim stvarima). Takođe, oni mogu da uplate novac na račun te prodavnice, a da vi izaberete šta želite u tom iznosu. Sva pitanja u vezi sa ovakvom opcijom postavite Kumi.

Neki mladenci već žive zajedno, imaju opremljeno domaćinstvo, novac im nije preko potreban… U ovakvim slučajevima opcija može biti Medeni mesec kao pojedinačni ili grupni poklon. 🙂

pas u kutiji

Pogledajte neke predloge za poklon koji mladenci mogu da poklone kumovima.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.