Aktuelnosti

6 stvari kojima ćete oduševiti goste svadbe [nije samo sala za venčanja]

Iako najvažniji dan mladenaca, prvi dan njihovog oficijalnog zajedničkog života, kao i zvaničnog bračnog para ima akcenat pre svega na njihovoj ljubavi, činu venčanja, zavetima i veselju, postoje sitni znaci pažnje i brojne ideje kojima sala za venčanja u kojoj se čin venčanja odigrava može obogatiti po izuzetno povoljnim cenama.

 

Šta je to sve moguće iskoristiti da se još više ulepša utisak i provod gostima na venčanju

 

  1. Sala za venčanja

 

Prva stvar koju gosti imaju priliku da primete zasigurno je vaš izbor sale za venčanja. Pored toga što oslikavaju estetiku same sale po sebi, one su i platno za iskazivanje brojnih sitnih dekorativnih detalja kojima mladenci diskretno i nenametljivo mogu da pošalju poruku gostima i uključe ih u svoj najlepši dan.

 

  1. Table dobrodošlice sa spiskovima za goste

 

Neobavezan, ali idealan detalj kojim oslobađate sebe obaveze da imate hostesu ili papire na kojima stoje spiskovi koji se mogu i zagubiti i izgužvati ili pokvasiti su jednostavne table dobrodošlice sa spiskovima za goste. Estetski lepo organizovane i stilizovane, doprineće glamuru i osećaju dobrodošlice vašim gostima. Pored toga, jednostavno se mogu videti i druge zvanice i gosti se lako mogu i između sebe povezati, posebno dok čekaju vaš dolazak i ako se dugo nisu videli, kao što je čest slučaj na svadbama.

 

  1. Dekoracija za venčanja

 

Idealna dekoracija izgledaće fantastično i tokom dana i ceremonija, kao i zabave i veselja kasnije nakon što padne mrak. Fotogeničnost, ali i praktičnost, odolevanje eventualnim vremenskim prilikama, izdržljivost, ali i sama lepota kroz detalje umnogome može da obogati vaš najlepši dan, kao i slike koje ostaju kao uspomene za ceo život. Bilo da je u pitanju metalna konstrukcija, platno, štampana pozadina ili efektna cvetna dekoracija za svadbe, lako se može prilagoditi paleti boja i estetici celog svadbenog tona i izgleda.

 

  1. Zahvalnice za goste za venčanje

 

Danas, tržište nudi veliki broj opcija kada su u pitanju zahvalnice za goste za venčanje. One mogu biti dodatak nekom poklončiću ali mogu biti darovane i samostalno jer su lepo dizajnirane, štampane na kvalitetnom, glossy papiru, urolane i vezane satenskom ili organdin mašnicom. Ovaj mali znak pažnje je upravo ono što je sitan detalj pažnje, koji, posebno ukoliko stignete da i personalizujete, ručno potpišete ili nečim izdvojite, zaista može biti pamtljiv i sentimentalan.

 

  1. Pokloni za goste na svadbi

 

Iako nije obavezno, sve je češća praksa da se za goste na svadbi, pa i goste na slavlju drugih tipova, recimo krštenja ili slava, obezbede sitni pokloni. Poklončići za goste su jednostavne sitnice koje uopšte ne moraju biti skupocene, a niti je realno moguće pored svih troškova uložiti previše sredstava za ove svrhe. Baš zato je u jednostavnosti lepota, tako da poklončići za goste na svadbi mogu biti čak i zdrave, mirišljave, a čak i lekovite sitnice. 

Iz naše prakse, izdvajamo upravo zato vrećice sa lavandom. Za razliku od npr. magnetića, kada mi savetujemo da jedna porodica dobije različite motive jer nema smisla na jednom frižideru držati 2, 3, 4… ista magnetića (pa to malo komplikuje planiranje – koliko kojih motiva, kako ih rasporediti u restoranu…) u slučaju kesica sa lavandom koje imaju na sebi odštampanu sličicu ili poruku po vašoj želji, ne morate na ovaj detalj da obraćate pažnju. Koliko god članova da je u jednoj porodici, ove blagotvorne vrećice služe svrsi jednako bez obzira da li im je izgled identičan. Zamislite kad posle dugo vremena prilikom sređivanja ormara, osoba naiđe na vrećicu i seti se sjajnog provoda na vašoj svadbi… Ili zamislite sliku na kojoj dete zaspiva uz ovu vrećicu na jastuku.

 

  1. Drvo uspomena za mladence od gostiju na svadbi

 

Prelep detalj koji lako možete inkorporirati u svoje venčanje jeste drvo uspomena za venčanje koje za mladence kreiraju na licu mesta gosti na svadbi. Možete imati više boja kojima će gosti da boje drvo otiscima prstiju i da ga na neki način “olistaju”, a možete imati spremne listove u koje će se gosti potpisivati. 

Autor teksta: Marija Todorović Aska

Naslovna fotografija: Tara McMullen Photography | Jesi Haack Design

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.