Aktuelnosti

Čuvajte zdravlje redovnim seksom

U čemu je osnovna razlika između bračnog seksa i onog ostalog 🙂 ? Pa u tome što kada ste u braku više ne postoje razne bojazni poput – hoće li doći do neželjene trudnoće (abortusa), da li partner ima neku bolest, da li će pući kondom, da li će ovo ostati tajna… Takođe nestaje drugi problem koji često mladi parovi imaju – problem smeštaja. Onda opet, ne morate biti rasoloženi baš u onom trenutku kada imate uslove jer uslovi su uvek tu. Mora se priznati da sve ide u korist bračnom seksu, što je na kraju krajeva i normalno. E pa kad je već tako, onda sve to lepo treba iskoristiti i što bolje i što više koristiti.

bracni seks

U jednom istraživanju pokazalo se kako je upravo seks ono što ljude najviše usrećuje, a ako se pitate zašto je to tako, nauku nudi neka sasvim zanimljiva objašnjenja.

U projektu “Mapiness” pod vođstvom naučnika Džordža Mekerona učestvovalo je 45 hiljada korisnika smart telefona koji su pet puta na dan putem posebne aplikacije beležili svoju aktivnost, lokaciju i nivo sreće.

Na kraju istraživanja rezultati su pokazali da vođenje ljubavi usrećuje najveći broj ljudi (12,9 odsto), na drugome mestu našlo se vežbanje i sportska aktivnost (6,5 odsto) i odlazak u pozorište ili na koncert, 5,9 odsto ispitanika reklo je kako ih najviše usrećuje pevanje i javni nastupi, a njih 5,6% osećaj sreće duguje odlasku na izložbu ili u biblioteku.

bracni seks

Pitanje koje se postavlja je zašto upravo seks izaziva najveći osećaj sreće? Evo šta naučnici kažu.

VEĆA PLODNOST

Što češće praktikovanje seksa povećava kvalitet sperme, a jedna studija je pokazala kako se kod muškaraca koji imaju problema sa plodnošću posle samo nedelju dana praktikovanja svakodnevne ejakulacije primećuju manja DNA oštećenja na spermi.

SEKS JE DOBAR ZA ZDRAVLJE

Redovno praktikovanje seksa ne samo da zbližava partnere već nas čini i psihički zdravijima. Razlog je oslobađanje endorfina i oksitocina tokom seksa, a ti hormoni izazivaju dobro raspoloženje i aktiviraju centre za užitak u mozgu koji stvaraju osećaj intimnosti i opuštenosti i smanjuju izloženost anksioznosti i depresiji.

SEKS PRODUŽAVA ŽIVOT

Seks ne samo da podiže nivo hormona koji zadržavaju mladalački izgled već i ubrzava metabolizam, pojačava rad mozga, poboljšava zdravlje srca i jača imunitet.

DOBROBIT ORGAZMA

Naučnici smatraju da orgazam isto blagotvorno deluje na zdravlje i pomaže u borbi protiv raznih infekcija. Tako orgazam za čak 20 odsto povećava broj ćelija zaduženih za borbu protiv infekcija.

SEKS JE NAJBOLJI LEK

Osim što blagotvorno deluje na celo telo i povećava imunitet seks je, prema rečima naučnika, vrlo bitan zdravstveni faktor kod starijih muškaraca. Naime, nedavna studija pokazala je da redovan seksualni život kod starijih muškaraca uspešno štiti od raka prostate.

SEKS JE NAJBOLJI ČETVRTKOM

Prirodni energetski nivo kortizola, koji stimuliše hormone zaslužen za seksualnu želju, a nalazi se na svome vrhuncu upravo četvrtkom. Zato navijte budilnik i bacite se u akciju u samo jutro jer tu je još jedan faktor – ujutro su nivi testosterona kod muškaraca i nivoa estrogena kod žena čak pet puta više nego tokom ostatka dana.

JUTARNJI SEKS

Kako je već navedeno: ujutro su nivoa testosterona kod muškaraca i nivoa estrogena kod žena čak pet puta više nego tokom ostatka dana. Naučnici su istraživanjem, došli do još jednog zanimljivog podatka. Naime, jutarnji seks je najbolji oko pola osam ujutro, a osim dobrog osećaja bićete i ostatak dana mnogo zdraviji.

BOLJA USRESREĐENOST

Naučnici tvrde da seks, osim boljeg zdravlja, omogućava i bolju usredsređenost tokom dana. Tako se pokazalo kako je seks najbolji način da izbegnete odlutale misli i sanjarenje tokom dana, a naučnici tvrde kako češćim seksom tokom dana čak 30 odsto manje sanjarimo tokom dana.

Preporučujemo >>> Kako oživeti strastErotske igračkeSenzualna masažaTajne dobrog seksa.

Izvor: medio.rs

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.