Aktuelnosti

Saveti za muževe – unapredite bračni seks

bracni sex

bracni sexVeliki broj nas brak smatra poslednjom stanicom na putu ka zauvek lošem seksu. Evo kako da to izbegnete… Mnogi od nas očekuju da će se intenzitet njihovog seksualnog života smanjiti kada budu ušli u brak. Filmovi i serije su puni primera sredovečnih bračnih parova koji vode ljubav samo za Novu godinu i rođendane (ako su dovoljno trezni). Neki muškarci se i sami mire sa činjenicom da neće imati zadovoljavajući seks do kraja života. Ali, ovo ne mora biti slučaj kod vas. Sami smo odgovorni za svoj život, pa tako i za ovaj aspekat. Još samo da ubedite vašu partnerku da je dobar seks suština dobrog braka.

1. RUTINU LEČITE SEKSOM

Biće dana, meseci pa i godina kada će vas karijere, deca, hobiji, porodica, prijatelji i ostale važne i manje važne stvari sprečavati da se posvetite partneru i radite na ostvarenju kvalitetne veze. To će najverovatnije biti periodi kada nećete dovoljno komunicirati sa svojom suprugom i kada će mišljenja i putevi početi da vam se razilaze. Kada do ovoga dođe, nemojte dozvoliti da strada i vaš seksualni život. Naprotiv, koristite ga kao nešto što će vas zbližavati i o čemu ćete moći da mislite ostatak vremena, dok budete obavljali sve ostale važne stvari. Pogrešno je voditi ljubav tek kada sve ostalo u životu bude u redu. Radite baš suprotno – jer ipak je za kvalitetan seks potrebno manje vremena nego za kvalitetan razgovor – a nekad može učiniti mnogo više kada je reč o osećaju zajedništva sa partnerom.

2. NEMOJTE JE POSMATRATI SAMO KAO SVOJU ŽENU

Da, ona jeste ljubav vašeg života – neko ko će vas voleti i ostariti sa vama. Ona je majka vaše dece (ako ih imate) i bogomdana domaćica koja drži sve konce kuće i porodice u rukama, dok se usput bavi i svojom karijerom i mnogim drugim stvarima. Kako biste svoj seks u braku učinili boljim, ne razmišljajte o njoj kao o “savršenoj supruzi”, barem ne kada se nalazite u spavaćoj sobi. Pustite mašti na volju. Razmišljajte o njoj kao o bezobrazno seksi ženi koja je sasvim slučajno došla kod vas. Ohrabrite i nju da se uživi u ulogu. Dozvolite toj divljačkoj snazi privlačnosti koja je sigurno u vama da ispliva na površinu i na trenutak zaboravite da ste muž i žena.

3. ZABRANITE DECI DA ULAZE U VAŠU SOBU BEZ RAZLOGA

Ovo će vam možda zvučati preterano, ali verujte nam, jedini je način da imate mesto samo za sebe, i aktivnosti koje su “samo za odrasle”. Seksualni odnos zahteva da se distancirate i fokusirate jedno na drugo. Kako biste ovo ostvarili, zabranite deci da se igraju i svaki čas ulaze u vašu sobu kako bi vas nešto zapitkivali. Deca imaju celu kuću po kojoj mogu da trče, a ako budu znali da je mamina i tatina soba “zabranjena zona”, veća je verovatnoća da ćete vi imati uvek prostor za sebe. Vaša spavaća soba će tako postati sigurno mesto na kome ćete postojati samo vas dvoje.

4. REŠITE SE PIDŽAME

Poznato je da, skoro odmah nakon svadbe, i muževi i žene jednostavno prestaju da se trude oko svog izgleda. Međutim, ovo je karta u jednom pravcu do problema u vašem seksualnom životu. Ako je očigledno da više ne trošite vreme i energiju kako biste joj bili privlačni, i ona će najverovatnije izgubiti želju da bude intimna sa vama. Održite početnu privlačnost tako što ćete obratiti pažnju na svoj izgled kod kuće. To znači da treba da se pozdravite sa flanelskim pidžamama . Kada krenete na spavanje nosite ono što se njoj sviđa na vama – bez obzira na to da li je to njena omiljena pamučna majica uz koju obožava da se sklupča, samo bokserice ili vaše golo telo. Nemojte ići u krevet prekriveni od glave do pete. Ovo će i nju podstaći na to da povede račina o svojoj “odeći za spavanje”.

5. ISKORISTITE PREDNOSTI BRAKA

Ono što je sigurno najbolje je to što, kada ste već u braku, sigurno imate puno poverenja u vašu ženu, kao i ona u vas. To znači da nema stida, koji je često jedan od najvećih neprijatelja zdravog seksualnog života. Možete sa njom deliti sve (pa, skoro sve) svoje fantazije i stalno otkrivati nove granice. Lepo je znati da ceo vaš život može da bude neprekidno traženje novih zadovoljstava sa ženom koju ste izabrali.

Preporučujemo >>> Kako oživeti strast, Erotske igračke, Senzualna masaža, Tajne dobrog seksa.

izvor: b92

 

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.