Aktuelnosti

Kako oživeti strast?!

Svi znamo da je rutina najgora pretnja dobrom i kvalitetnom seksu. Kako strast ne bi splasnula, partneri se moraju potruditi, a ne samo čekati da se nešto dogodi. Pročitajte šta je to što možete primeniti kako biste razbili monotoniju u svom seksualnom životu. Probudite vaša čula!

mladi bračni par

1. Čulo vida

* Neka vaše okruženje izgleda seksi i opuštajuće. Blaga svetla i upaljene sveće pružaju romantični ugođaj, ali to je već isprobano, za promenu se poigrajte jarkim bojama koje će vas dovesti u posebno raspoloženje.

* Izbacite uobičajeno i dosadnjikavo donje rublje i počastite se novim seksi komadima odeće koji će vas oboje oduševiti i podgrejati vaše strasti.

* Smislite tajne signale. Ako neko od vas dvoje nosi određeni detalj ili obuče posebnu odeću za koju ste se unapred dogovorili, to je signal za vašeg partnera da se osećate uzbuđeno i strastveno taj dan i da ste spremni za akciju.

* Koristeći povez na očima možete pojačati ostala čula ili jednostavno zatvorite oči i prepustite se. Ako obično vodite ljubav s upaljenim svetlima, za promenu ih ugasite. Poenta je u tome da isprobavate nešto u šta se inače ne upuštate kako biste eksperimentisali i pronašli i druge načine koji vas mogu uzbuditi.

2. Čulo sluha

* Puštajte različitu muziku dok vodite ljubav i uvidećete kako stvari stoje dok svira neka klasična muzika, elektro ili energični rock.

* Izaberite neku napaljujuću melodiju koja za vas oboje ima neko posebno značenje. Ali nemojte je zvati “naša pesma” jer je to tako izlizano.

* Oboje izaberite svoju omiljenu pesmu za striptiz.

* Ako oboje volite ‘dirty talk” samo napred, ali imajte obzira prema susedima ako su vaši zidovi tanki! 😉

3. Čulo ukusa

* Za predigru nekada izađite na neko posebno mesto na večeru, ili sami kuvajte i isprobavajte nove ukuse. No, nemojte se prejesti i izbegavajte teško probavljivu i prženu hranu. Neki ljudi nakon takvih obroka izgube volju sa seksom jer se osećaju tromo.

* Hranite se međusobno komadićima manga, čokolade, trešnjama…

* Polako partnera hranite nekim tekućim kremom ili likerom koji obožava. Nudite mu kap po kap, naterajte ga da moli za još.

* Izludite se međusobno šlag-kremom ili nečim sličnim u čemu oboje uživate. Pretvorite svoj spoj u desert. Koga briga za zamazane čaršave ili tepih!

zavođenje uz čašicu alkohola

4. Čulo mirisa

* Koristite male količine svojih omiljenih losiona posle brijanja, parfema ili parfemisanih krema. Nanesite slobodno taj miris i na čaršave.

* Smatrate li da je neka druga aroma seksi? Postoji li neki miris koji u vama može probuditi posebne strasti? To može biti bilo šta, od mirisa jagoda pa do nekog šampona za kosu. Recite to svom partneru i priuštite sebi i taj užitak.

* Isprobajte ako već niste i mirisna ulja ili losione za masažu, ali držite proizvode na uljnoj bazi dalje od prezervativa.

5. Čulo dodira

* Izbegavajte jedne te iste pokrete i razmislite malo o svim ostalim načinima dodirivanja i maženja: golicanje, nežni i lagani dodiri, masaža, kružni pokreti, lizanje, nepravilni pokreti, ubrzani, usporeni…

* Provedite ponekad vreme samo dodirujući se, bez seksa, i govoreći jedno drugome šta vam prija u krevetu, a šta ne. Možda saznate nešto što će vas zaista iznenaditi.

* Isprobajte razne materijale na svojoj koži. Istina je da je pamuk najudobniji, ali možda otkrijete i novu strast za lateksom, čipkom, svilom, satenom ili kožnim odevnim predmetima.

Preporučujemo >>> Četiri vrste senzualne masaže, Četiri tajne za odličan bračni seks, Čuvajte zdravlje redovnim seksom, Izložba erotskih igračaka, Sitnice koje čine brak srećnijim.

Izvor: sretneveze.com

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.