Aktuelnosti

4 vrste senzualne masaže

Ukoliko ste se odlučili da sami organizujete venčanje, da neumorno iz dana u dan rešavate stavku po stavku kako bi sve tog dana bilo savršeno, nagomilavanje stresa je neminovnost. Zato je masaža za vas idealno rešenje. Zavisno od tehnike koju koristite, masaža vam može pomoći da odagnate stres. Takođe, može pojačati seksualnu vezu, ili vam može poslužiti kao posebno erotična predigra. Masaža je iskustvo koje vas povezuje – daje osećaj pažnje i intimnosti, pa ste “osuđeni” na otkrivanje novih erogenih zona. Raspametite čula i opustite mišiće…

senzualna masaža

Mirisna masaža

Masaža cilja na uključivanje što je više čula moguće, pa su zato njen sastavni deo mirišljave sveće i štapići ili opuštajuća muzika. Ali, probajte blokirati jedno čulo – kada to učinite primetićete kako su ostala čula više angažovana. Stavite povez na oči i uživajte u masaži koju vam pruža vaš partner. Kada ne vidite, ne znate šta sledi i zato uzbuđenje raste i raste.

Toplo – hladno

Izmena toplih i hladnih dodira takođe čini čuda za osećaj uzbuđenosti. Nagla promena između ova dva ekstrema utiče na širenje i skupljanje krvnih žila, poboljšava se cirkulacija, a koža postaje osetljivija na dodir.

Kada se igrate s temperaturom, imajte na umu dve stvari. Klonite se jako osetljivih i područja na kojima je koža  tanka, poput usana, unutrašnje strane zgloba i područja genitalija i drugo, uviek masažu započnite toplim dodirima. Tako otvarate pore za dodir i pripremate kožu za vrhunski užitak. Za masažu možete koristiti losion ohlađen u frižideru 30 minuta, i veliku viljušku koju ste umočili u vruću vodu na 30 sekundi (masirate, naravno pljosnatim delom viljuške).

senzualna masaža

Bez ruku

Naravno, ruke su najbolji “alat” kada je masaža u pitanju, ali i drugi delovi tela mogu dodati zanimljiv preokret celom iskustvu. Telo se sastoji od različitih oblika i tekstura, pa masaža može podstaknuti potpuno nove odgovore. Podlaktice možete koristiti za široke, snažne pokrete, laktove za gnječenje, a vrhove kose ili grudi za nežno i senzualno dodirivanje.

Nežno i grubo

Razne vrste pritiska sprečavaju da se osoba navikne na samo jedan pritisak i postane “imuna” na njega. Ako masirate svog partnera, izmenjujte meke sa snažnim pokretima kako biste pojačali užitak u masaži.

Preporučujemo >>> Kako oživeti strastČetiri tajne za odličan bračni seksČuvajte zdravlje redovnim seksomIzložba erotskih igračakaSitnice koje čine brak srećnijim.

Izvor: Šminkerka

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.