Aktuelnosti

Organizacija medenog meseca sa 0% stresa, provereno!

medeni-mesec-klik-do-vencanja

Medeni mesec organizovan uz 0% stresa – proverena šema!

Tirkizno plavo more, beli pesak, hladovina ispod palmi i koktel u ruci – da li i vi ovako zamišljate početak medenog meseca?

Klik vam u ovom tekstu predstavlja devojku koja može sve to da ostvari!

medeni-mesec-maldivi

Maldivi – foto: Ivana Prvanov

Ivana Prvanov ima jedno od najlepših zanimanja – bavi se organizacijom individualnih putovanja.
Putovanja su je privlačila još od detinjstva, kao i istorija i kultura drugih zemalja.
Zahvaljujući podršci roditelja, rano je imala priliku da započne obilazak Evrope i zaljubila se u turizam. Zato je Visoka turistička škola bila pravi izbor za ovu devojku, da stekne znanje, praksu i ideju kojom vrstom turizma želi da se bavi.
Tako se već deset godina bavi organizacijom putovanja po želji i meri klijenata.
Imali smo priliku da malo zavirimo “iza kulisa” tog posla. Prenosimo vam intervju sa Ivanom.

Šta sve podrazumeva posao jednog travel agenta?

Da biste bili uspešni u ovom poslu i imali zadovoljne klijente, dve stvari su ključne:

  • poznavanje destinacija
  • lično iskustvo

Svako putovanje pravi se personalizovano. Saslušaju se želje klijenta, a onda sledi usmeravanje ka odabiru prave destinacije. Travel agent ovde ima glavnu ulogu, da u skladu sa željama, a na osnovu svog znanja i iskustva, preporuči najbolju destinaciju.
Prema upitu i potebama klijenta, može da vam formira kompletnu ponudu za Maldive ili Grčku, za Kubu, Arubu, Meksiko ili Tursku… apsolutno sve što zamislite. Ukoliko deo aranžmana osmislite sami, travel agenta možete da angažujete da vam obezbedi avio karte, ili samo za hotelski smeštaj.

medeni-mesec-na-baliju

Bali – foto: Ivana Prvanov

Po čemu se organizacija medenog meseca razlikuje od ostalih putovanja?

Organizacija medenog meseca za mene uvek predstavlja nešto veoma posebno. To je putovanje koje se razlikuje od kreiranja ostalih putovanja, jer se trudite da priredite mnoga iznenađenja. Od trenutka kada mladenci uđu u avion, pa do samog povratka, moja misija je da se sa svadbenog putovanja vrate sa što lepšim uspomenama.

Da li bude nekih zahteva koje je teško ispuniti?

Uvek bude nekih neobičnih i maštovitih zahteva. Veoma sam ponosna na činjenicu da sam u dosadašnjoj karijeri svaki od njih uspela da ispunim i realizujem. Dekoracija sobe laticama ruža, soba sa pogledom na zalazak sunca, organizacija privatne večere, posebna vrsta vina da upotpuni taj ugođaj… samo su neki od detalja.

medeni-mesec-na-maldivima

Maldivi – foto: Ivana Prvanov

Koliko unapred treba planirati svadbeno putovanje?

Najbolje je planirati čim utvrdite datum za svadbu, a optimalno je 3-6 meseci unapred. To nam daje dovoljno vremena da se nađu povoljnije cene avio prevoza, kao i niže cene smeštaja, popusti i akcije. Pored toga, planiranje unapred daje nam i mogućnost da izaberemo bolje pozicionare sobe u hotelima, kao i mesta u avionu.

Koje destinacije mladenci iz Srbije najradije biraju?

Veoma su popularne daleke i egzotične destinacije, koje uz dobru organizaciju i planiranje mogu da budu i vrlo pristupačne: Maldivi, Bali, Sejšeli, Tajland, Meksiko, Mauricijus, Kuba, Dominikana… Za parove koji bi se ipak odlučili za neku bližu varijantu, romantična mesta za medeni mesec mogu da budu Santorini, Nehra, Lisabon…

bali-svadbeno-putovanje

Bali – foto: Ivana Prvanov

Ivana, takođe, smatra da je za ovaj posao izuzetno bitno da svakodnevno dopunjujete svoje znanje i širite vidike. Vođena iskustvom, pokrenula je svoj blog “Putuj sa Ivanom”. Želi da nam na najbolji mogući način približi daleke destinacije i da deo svog znanja prenese ljudima koji vole da putuju.
Njeno trenutno sedište je u agenciji Super Star Travel. Možete je pratiti i na društvenim mrežama:
Putuj sa Ivanom – Instagram profil
Putuj sa Ivanom – Facebook profil

Autorka: M. Vilotijević

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.