Aktuelnosti

Kako postati organizator venčanja

organizator vencanja

Industrija zabave i organizacije događaja se poslednjih godina razvija neverovatnom brzinom, a jedan od posebnih zanimanja koje se izdvojilo jeste organizator venčanja, odnosno wedding planner. U drugim državama ova profesija je već ustaljena, a primetno je da i u našoj zemlji postoji velika potreba za uslugama kompanija koje se bave organizacijom venčanja. To je dan koji predstavlja krunu ljubavi i mnogi ga smatraju jednim od najznačajnih u životu. Želite da sve protekne besprekorno i da svim gostima priredite zabavu za pamćenje. Iz tog razloga stvorila se potreba da organizaciju ovako važnog dana prepustite profesionalcima i uživate u druženju sa zvanicama. 

Ukoliko vam posao planera venčanja zvuči primamljivo i želite da se oprobate u ovom rastućem biznisu, naučite nešto o prvim koracima i postanite uspešni u kreriranju venčanja iz snova. 

Odredite ciljnu grupu i profilišite se 

Jedna od najvažnijih stavki kada je u pitanju pokretanje biznisa, svakako jeste određivanje ciljne grupe. Kao i u svakom poslu, neophodno je da se fokusiramo na određeni cilj, te usmerimo sve svoje akcije ka njegovom ostvarenju. Industrija organizovanja venčanja je širok pojam i kako bismo stekli kredibilitet, važno je da se profilišemo i odlučimo za određenu nišu. Da li će to biti organizacija venčanja na egzotičnim destinacijama ili promovisanje domaćih turističkih lokaliteta i saradnja sa lokalnim ugostiteljima – izbor je zaista bogat. Fokusiranjem na određene klijente, kreiraćete prepoznatljiv brend i biti originalni u vašim poslovnim krugovima na koga će mnogi želeti da se ugledaju. 

Potražite odgovarajuću edukaciju

Iza svakog uspešnog biznisa stoji stručnost, koja se stiče učenjem i obezbeđivanjem nekih od potrebnih sertifikata. Danas su nam na raspolaganju mnogobrojne edukacije, nakon čijeg pohađanja ćete dobiti potrebnu diplomu, i time se bolje profilisati pred klijentima i potencijalnim poslodavcima. Pored klasičnih predavanja, uvek se možete odlučiti i za onlajn obuku, koju ćete moći lako uskladiti sa ostalim obavezama koje imate. Sticanjem diplome iz određene oblasti, bolje ćete se pozicionirati na tržištu rada i odgovoriti na uslove koje aktuelni oglasi za posao zahtevaju od kandidata. Pored toga, insipiraciju i dodatne informacije uvek možete potražiti na stručnim sajtovima koji se bave tematikom organizacije venčanja. 

Izradite biznis plan

Ovaj segment posebno je značajan ukoliko pokrećete sopstveni biznis i krećete od nule. Nakon kvalitetne ideje koju imate, sledi izrada biznis plana čime ćete početni kapital usmeriti na pravi način i unapred odrediti sve troškove koji vas očekuju. Pored klasičnih troškova prevoza, dekoracije ili hrane, uzmite u obzir i nadoknadu za ostale učesnike i saradnike u procesu organizacije i realizovanja venčanja. Postoji mogućnost da ćete u samom startu imati više obaveza i raditi poslove koji su predodređeni za dve ili tri osobe, međutim, sve to su izazovi mladog biznisa i kako vreme bude odmicalo, moći ćete razvijate mrežu saradnika. 

Uložite u marketing

Kada ste uobličili vašu uslugu, dolazi etapa kreiranja imena brenda, slogana, ali i strategije kojom ćete se prezentovati u onlajn svetu. Svesni smo činjenice da ukoliko danas ne posedujete sajt i niste aktivni na društvenim mrežama, teško da možete ostvariti dobre rezultate. Ne zaboravite da angažujete stručnjake u oblasti marketinga koji će se pobrinuti da se vaša usluga plasira na najbolji mogući način i bude upečatljiva. Na tržištu koje se svakodnevno širi, pored originalne ideje i kreativnosti, morate imati sposobnost da vaš proizvod ili uslugu učinite što dopadljivijim i zapadnete za oko potencijalnim klijentima koji će baš vama poveriti organizaciju svog najvažnijeg događaja. 

Pronađite iskusnog mentora 

Ulazak u potpuno novi svet i poslovanje u biznisu koji je za vas bio nepoznat, može proteći lakše ukoliko se oslonite na iskusnije kolege. Saradnja sa već renomiranim stručnjacima iz oblasti organizacije događaja biće dragocena praksa i odskočna daska za dalji razvoj vaše karijere. Iskoristite priliku i usavršite vaše znanje koje ste stekli formalnim putem. Rad sa mentorima otvara vrata novim poznanstvima, čime širite krug potencijalnih saradnika i polako gradite sopstveni biznis. 

Ukoliko razmišljate o novoj karijeru, važno je napomenuti da usluga organizatora venčanja postaje sve traženija. Ovo dinamično zanimanje, pored istaknutih organizacionih sposobnosti, podrazumeva i druge neophodne kvalitete, ali i značajne korake koji će vas izvesti na put uspeha. Pratite navedene savete i uživajte u svim izazovima i čarima koji vas oočekuju. 

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.