Aktuelnosti

Troškovi venčanja i svadbe

Troškovi samog venčanja + troškovi proslave tj. svadbe, često mogu da budu razlog odustajanja od takvog koraka. Nasuprot tome, ne bi trebalo da dozvolite ni da se zadužite, zato je bitno da izdaleka sagledate troškove koji vas očekuju i sa tim u skladu donesete odluku koju vrstu proslave ćete organizovati.

Najčešće se svadbe održavaju u restoranu pri čemu je cena izražena po gostu i podrazumeva kompletan svadbeni meni i neograničeno piće, uglavnom domaći asortiman. U Novom Sadu raspon ovih cena je već od oko 18 eura pa i do 45 eura po osobi. Kako biste lepo smeštene i poslužene goste animirali, iznos koji treba da izdvojite za muziku može biti od 400 pa i do 2500 eura, a ako želite da sve to i ovekovečite, foto-video može da vas staje od 200 do 1000 eura. Venčanica, kao “najvažnija sporedna stvar na proslavi venčanja”, može koštati od 100, 1000 eura i više.

Da biste imali što jasniju predstavu, mi smo za vas, dragi mladenci, napravili jednu kompletnu “od do” računicu koju ćete naći u Rokovniku. Sume koje su navedene su zapravo raspon cena, dakle, koliko koja stavka može najmanje i najviše da vas košta i odnose se na tradicionalnu svadbu, što bi se reklo „sve po redu“ za 100 zvanica. Napominjemo da su cene date okvirno i da ne predstavljaju striktno najnižu i najvišu cenu tog artikla ili usluge ali da su i u potpunosti realne (u slučaju ako se kod nekih velikih cifri zapitate da li je to neka greška, da znate da nije :D).

Ako ste uplašeni pričama kako je iznos novca koji je neophodan za svadbu abnormalan, verujemo da ćete se ipak malo ohrabriti kada pogledate tabelu. Naravno, postoje i mnogi načini na koje možete uštedeti na većini stavki. Počnite sa Klikovim popustima npr. 🙂 Osim toga, za neke eventualne savete o tome kako da uštedite, pitajte Kumu.

Ukoliko je vaša svadba planirana za nedelju, ne ustručavajte se da pitate (restoran, bend…) da li imate popust s obzirom na to da je nedelja dan kada baš i nisu svi po pravilu “rasprodati”.

>>>Ono što je veoma bitno jeste da sve stvari odrađujete na vreme kako biste izbegli dodatne troškove zbog “u poslednji momenat” kupovina kad više nema vremena da biranje i kalkulisanje i zato dobro razmotrite tekstove Organizacija venčanja od A do Š<<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.