Aktuelnosti

Kako se mladoženje spremaju za svadbu

musko odelo za vencanje

Dok se nežniji pol najčešće mesecima unapred sprema za dan venčanja nizom kozmetičkih tretmana posle kojih šminka i frizura dođu samo kao šlag na tortu, muška priprema se najčešće sastoji iz običnog šišanja. 😀 Oni koji posebno vode računa o sebi dođu nekoliko dana ranije na kozmetički tretman lica. Vrlo retko imamo mušku depilaciju grudi i ruku za venčanje.

muško odelo za venčanjeIskustvo organizatora venčanja potvrđuje da je mladoženja taj koji se o malo čemu pita u vezi sa svečanim događajem jer oko 80 odsto odluka prepušta lepšoj polovini i njenoj porodici.

Njemu tako ostaje da odabere odelo i upotpuni ga košuljom, kravatom i cipelama, ali ni to nije jednostavan posao kako na prvi pogled deluje. Savet je da se u potragu za odelom, isto kao i za venčanicom, krene od dva do četiri meseca ranije.

Armani muška odela za venčanjeČesta je dilema da li se muškarcu više isplati da kupi odelo koje će kasnije moći da nosi i u drugim prilikama, ili je bolje da iznajmi svečano odelo ili frak.

Poznati stilista Ašok Murti smatra da je dobro tamno odelo pravi izbor ako mladoženja ne želi da potroši ogroman novac, jer je to nešto što će moći da ponese i posle venčanja. Ako mladoženja zna da će imati još prilika da se pojavi u smokingu, onda je svadba dobra prilika da kupi sebi jedan.

Bež muško odelo za venčanje

Kao mladina polovina, mladoženja izgledom mora da se uklapa uz buduću životnu saputnicu, a ta spona je obično kravata. Kravata mora da bude izvan svakodnevnog repertoara: satenska, jednobojna, bela ili svetlosiva. Ako mladina venčanica ima hladniji ton, onda i kravata treba da bude iz spektra hladnih boja i obrnuto.

krem muško odelo za venčanjeIznajmljivanje muškog svečanog odela je oko 25.000 dinara, a nova kvalitetnija odela se mogu kupiti za 35.000 do 40.000 dinara. Za razliku od venčanica koje se u najvećem broju slučajeva iznajmljuju, kod muških odela je taj odnos pola-pola. To ipak znači da se relativno veliki broj mladoženja odlučuje za iznajmljivanje, iako bi za stotinak evra više mogli da kupe odelo. Razlog je uglavnom to što su u pitanju skupa i veoma svečana odela, često sa prslukom i leptir-mašnom, koja ne bi mogla da se upotrebe za neku drugu priliku.

braon muško odelo za venčanjeAko je mladoženja nestandardnog stasa, jedna od opcija je šivenje po meri, jer je prepravka gotovog odela investicija od nekoliko hiljada dinara. Šivenje muškog odela košta od 20.000 do 30.000 dinara. Uz troškove materijala od 10.000, proračun je da se za isti novac može kupiti gotovo odelo, ali šivenje po meri je oduvek predstavljalo luksuz.

trend muških odela

>>>Ako planirate da pomognete svojoj verenici oko organizovanja venčanja, rubrika Organizacija će vam u tome pomoći, informišite se o Ceremoniji venčanja, a ako želite da joj priredite još iznenađenja, Medeni mesec je dobar način za to. 😀 <<<

Izvor: Mondo

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.