Aktuelnosti

Devojačko veče za pamćenje [sitnice koje provod znače]

Godine 1940, prva dama, Elenor Ruzvelt, koristila je izraz “hen night” kada je bila domaćin božićnog događaja u Beloj kući. Pošto je pozvala samo žene, odlučila je da to bude i zvanično definisano kao devojačka zabavu. Iako događaj nije imao nikakve veze sa venčanjima, naziv za proslavu na kojoj su samo žene i posebno pred venčanje ostalo je i do dana današnjeg. 

Kod nas je u pitanju devojačko veče. Ono obuhvata i drugi aspekt proslava za mladu koji na zapadu nije isto što ih “hen night”, a to je takozvani “birdal shower” tojest obasipanje poklonima mlade, što je američki termin za žurku darivanja poklona, koja je mnogo mirnija od devojačke večeri. Žene koje mlade poznaju pozivaju se u kuću ili na mesto događaja i donose poklone iz registra ili spiska unapred. Devojačka zabava odnosno “hen night” je mnogo zabavnija, a podrazumeva uglavnom i noćni izlazak, a kao što smo rekli, devojačko veče što je izraz koji mi imamo je ipak sveobuhvatniji od engleskih pandana i događaja i naziva.

 

Pandan kroz koji mladoženja prolazi je momačko veče, odnosno na zapadu “stag night”, što je zabava samo za muškarce, obično ona koja se održava za muškarca tik pre nego što se oženi i organizuju je njegovi najbliži muški prijatelji.

 

Kako ovakvo veče učiniti nezaboravnim za mladu? Saznajte u tekstu.

 

Za savršeno devojačko veče, biće vam potrebne sitnice i dekoracije, majice i krune i puno dobre energije. Zavisno od mladinog stila, možete se odlučiti za iznajmljivanje lokaliteta ili izlaske u klubove za šta bi trebalo da budete skromnije opremljeni u zavisnosti od toga šta neki klub dozvoljava. Svakako ne bi trebalo da preterate do te mere da vam zatreba služba za selidbe, ali opet bolje da ste spremni na sve.

 

Lokacija za devojačko veče

 

Za lokaciju za devojačko veče realno je da možete birati bukvalno bilo šta, od vašeg stana, rentirane kuće, lokala, restorana, pa i luksuzne jahte za devojačko veče (osim ako recimo mladoženja nije tu ideju već preuzeo za potrebe veridbe). Jedino planirajte kad ogladnite, da imate opciju da se poslužite keteringom oko čije organizacije se možemo dogovoriti kao i oko nekih drugih posebnih zahteva, te imajte na umu da planirate sve detalje unapred.

 

Uniformisani detalji za devojačko veče

 

Dobra je ideja da se mladina ekipa uniformiše makar po boji, tako da su česte akcije u kojima se devojke obuku u belo ili jednobojne kombinacije jarkih boja, ili uopšte da imaju nešto što ih povezuje tako da se vidi tačno da je u pitanju jedinstvena grupa za provod, kao i da je mlada jasno izdvojena i vidljiva. Makar veo idealno doprinosi ovoj nameni, a savšrene opcije su majice za devojačko veče. Obično je kuma ta koja je vodi svu organizaciju, od planiranja najosnovnijih stvari, kao što su mesto, vreme i tip proslave, pa do detalja kao što su ukrasi za devojačko veče ili upravo majice za devojačko veče.

Ukoliko su Vam dosadile klasične majice sa ispisima,  nešto novo na našim prostorima jesu WedBox moderne 100% pamučne kvalitetne majice šivene u Srbiji sa motivima koje će mladinu ekipu ostaviti bez daha, a mladoj dočarati taj specijalan dan.

 

Detalji za mladino devojačko veče

 

Neizostavni detalj za devojačko veče jesu detalji za mladu. Posebno se ističu krune, tijare i lente za devojačko veče i velovi. Na ovaj način mlada je apsolutno upečatljiva i vidno odvojena od ostalih u grupi. Nekad su tu i halteri,  posebni baloni, kao i čaše ili prskalice. Ovo je svakako veče za zabavu, a u zavisnosti od toga kakva je sama mlada, trebalo bi i razmišljati o tome do kojih granica ići i kakav provod organizovati. Zato je kuma svakako i ovde najbitnija osoba koja bi trebalo da dobro proceni okolnosti koje garantuju uspeh celokupne večeri. To podrazumeva i baratanje finansijama, fondove, kao i izbor svega od muzike do sitnica i detalja za devojačko veče i provod za sve na njemu.

 

Spa dan za devojačko veče

 

Idealna priprema za svadbu jeste i opuštajući dan u nekom spa centru, sa devojkama, osvežavajućim napicima, tretmanima za telo i lice, masažama, saunama i slanim sobama. Pripreme za venčanje su iscrpne, a da bi mlada zaista zablistala, idealno je pripremiti je i na ovakav način, bilo da je on praćen noćnim provodom ili ne. Mladi je energija preko potrebna, a pored šminke na dan venčanja, njen sjaj je delom vezan i za stanje tela i duha, a poznata su brojna lekovita svojstva spa centara. Mnogi danas i nude pakete za devojačke večeri. Pogledajte i neke od saveta za negu kože pred venčanje u tekstu sa našeg bloga ovde.

 

Slatki poklončići za devojačko veče (a i svadbe)

 

Idealna sitnica kao gest pažnje i za goste na devojačkoj večeri, ali možda i za celu svadbu jesu slatki poklončići u vidu keksića, medenjaka i kolačića koji su ukrašeni shodno ukusu mlade, a neretko zabavni i šaljivi, elegantni i modno obojeni, ali ponekad i na ivici u smislu eksplicitnosti. 

 

Pogledajte još brojnih ideja OVDE.

 

Autor teksta: Marija Todorović Aska

Naslovna fotografija: wgparadise.com

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.